FAQ

Veel gestelde vragen
Wat is BOL en wat is BBL?
BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg en is voltijdsonderwijs. Je gaat dus 5 dagen per week naar school en loopt stage in dat schooljaar en doet daarbij dus praktijkervaring op. BBL is Beroeps Begeleidende Leerweg. Je zoekt samen met ViaQuales een werkgever die jou in dienst neemt en komt een dag of dagdeel per week naar school voor onderwijs. Je bent in dienst van de werkgever.
Wat is beter?
Dat ligt eraan welk traject jij wilt volgen en hoe oud je bent. Bij sommige branches moet je een minimum leeftijd hebben om een BBL-opleiding te kunnen doen. Zeker als het gaat om onregelmatig werk. Dan is het beter om eerst een voltijd studie te starten. Bovendien moet je altijd een werkgever hebben als je een BBL-opleiding doet. Kun je geen werkgever vinden dan zul je een BOL opleiding moeten volgen.
Wie betaalt mij?
Je wordt betaald door je werkgever als jij een BBL- opleiding (Werken en Leren) volgt.
Bij welke school volg ik mijn opleiding?
Op dit moment werkt ViaQuales samen met het Radius College in Breda. Als een andere MBO-opleiding die ook opleidingen binnen Transport & Logistiek aanbiedt voor jou beter bereikbaar is, kunnen we overleggen of dat mogelijk is.
Waar vinden mijn lessen plaats?
Op dit moment worden de lessen verzorgd bij Verkeersschool Blom in Etten-Leur en het Radius College in Breda. Je hebt dus afwisselend op een van die locaties les.

Staat je vraag er niet bij?

Stel hem dan in het contactformulier hiernaast.
De kans is groot dat je binnen 2 werkdagen een passend antwoord krijgt!
Als we merken dat een bepaalde vraag vaker voorkomt, kan die in een FAQ’s opgenomen worden.

Contactformulier