TL-West-Brabant

Als je over ‘West-Brabant’ en ‘logistiek’ praat of leest, dan gaat het automatisch ook over de ideale ligging van de regio tussen Rotterdam en Antwerpen. Maar deze fijne ligging alleen is niet meer voldoende, constateren zes logistieke experts die deelnemen aan de rondetafelbijeenkomst van deze krant. “Je moet je wel onderscheiden”, zegt Robert van der Waal van Samsung Electronics.

Aan tafel voor het TL-West-brabant gesprek:

  • Sebastiaan Scholte, CEO Jan de Rijk Roosendaal
  • Arn van der Vorst, directeur Mepavex Logistics Bergen op Zoom
  • Leo Kemps, directeur Academie Urban Development, Logistics & Mobility NHTV Breda
  • Robert van der Waal, directeur Logistics Operations Samsung Electronics Breda & Tilburg
  • Conny Wens, projectmanager Mobiliteit & Logistiek ROC West-Brabant/Radius College Breda
  • Freek van den Heuvel, teammanager Business Development REWIN West-Brabant Breda

Iedere Nederlandse gemeente of regio met een bedrijventerrein verkoopt zichzelf met ‘de ideale ligging’ al dan niet aan water, weg en/of spoor. Havens, ontsluitingswegen en afzetgebieden zijn altijd dichtbij en dat klopt ook, want Nederland is niet groot. “Op Europese schaal gaat die fantastische ligging nergens over”, benadrukt Van der Waal. “Persoonlijk heb ik ook moeite met de verdeling West- en Midden-Brabant.”

Banen van de toekomst Conny Wens (ROC West-Brabant): “Wat betekent dit allemaal voor het mbo? Wij kunnen alle opleidingen maken, maar jullie moeten ons vertellen welke. Wij horen vaak ‘wat je in het eerste jaar leert, is in het vierde achterhaald’. Maar hoe weten we wat de banen van de toekomst zijn?”

DOWNLOAD  en lees het hele tafelgesprek document TL-West-Brabant(PDF 1,3 MB)