BREDA aanpak chauffeurstekort

Het onderwijs, overheid en diverse logistieke bedrijven slaan de handen ineen om enerzijds het chauffeurstekort op te lossen en anderzijds werkzoekende aan een baan te helpen.

Met name transportbedrijven hebben op dit moment veel vacatures die niet snel genoeg ingevuld kunnen worden. Stichting ViaQuales, de initiatiefnemer van dit innovatieve traject, heeft een samenwerking opgestart met het ROC West-Brabant en de West Brabantse gemeenten om zowel meer jongeren als mensen zonder baan om te scholen naar een baan als beroepschauffeur.

‘De snelle inzetbaarheid van de deelnemers is een van de succesfactoren van dit traject’ volgens Conny Wens, ROC West-Brabant. Het traject heeft een duur van 1 jaar, maar na 3 maanden zijn de kandidaten al inzetbaar bij een bedrijf. Het Radius College verzorgt de MBO opleiding Chauffeur Goederenvervoer, Blom Verkeersschool verzorgt de praktijkopleiding.

Het traject bestaat uit een MBO niveau 2 opleiding inclusief het vrachtautorijbewijs en nascholing code 95. ‘De kandidaten zijn na het behalen van hun basiskwalificatie voor minimaal 10 jaar inzetbaar.’
In samenwerking met RWB kan er een beroep gedaan worden op subsidiegelden van de Regionale Sectorfondsen West-Brabant.

Op dinsdag 7 en woensdag 15 juni a.s. zijn er vrijblijvende informatiebijeenkomsten.
Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur.
Locatie: Terheijdenseweg 350, 4826 AA Breda.

Meer informatie over deze vrijblijvende informatie bijeenkomsten via tel. 088-0184300. Aanmelden kan via: [email protected]

Bron aanpak chauffeurstekort: internetbode.nl