Diverse partners binnen de sector Transport & Logistiek hebben zich verenigd in de stichting ViaQuales.

De stichting heeft tot doel de opleidingen TL binnen de sector te verbeteren.

Hiermee speelt zij in op de te verwachten krapte op de arbeidsmarkt en de behoefte van goed geschoold personeel in West-Brabant.

ViaQuales staat voor de weg naar kwaliteit. Met een link naar de Romeinen, want zij wisten als geen ander hoe belangrijk logistiek was en legden daarvoor wegen aan volgens een vastgelegd plan.

Partners

De partners die nu van start zijn gegaan zijn Verkeersschool Blom uit Etten-Leur, het Radius College in Breda en Adviesbureau iWAY. Het voordeel van deze samenwerking is dat het bedrijfsleven en het onderwijs verenigd zijn en dat zowel de student als het bedrijf (lees werkgever) maar te maken heeft met een contactpersoon voor stage, werkplek en onderwijs. Daarnaast geeft deze samenwerking een financieel voordeel voor de studenten.
Studenten kunnen zich aanmelden voor een van de mbo-studies van Vrachtwagenchauffeur tot een opleiding in de logistieke branche.

De stichting staat open voor deelname voor meerdere partners uit de sector. Meer informatie over opleidingen TL op deze website.

Bron: regioinbedrijf.nl