Maar liefst vijftien mensen stromen in de mbo chauffeursopleiding met baangarantie.  Dat is het resultaat van de informatiebijeenkomst die Viaquales dinsdagavond 7 juni hield bij het Radius College in Breda.

Het onderwijs, overheid en diverse logistieke bedrijven slaan de handen ineen om enerzijds het chauffeurstekort op te lossen en anderzijds werkzoekende aan een baan te helpen.

Groot succes

Met name transportbedrijven hebben op dit moment veel vacatures die niet snel genoeg ingevuld kunnen worden. Stichting ViaQuales, de initiatiefnemer van dit innovatieve traject, is samen met het ROC West-Brabant en de West Brabantse gemeenten aan de slag gegaan om zowel meer jongeren als mensen zonder baan om te scholen naar een baan als beroepschauffeur.

‘De snelle inzetbaarheid van de deelnemers is een van de succesfactoren van dit traject’ volgens Conny Wens, ROC West-Brabant. Het traject heeft een duur van 1 jaar, maar na 3 maanden zijn de kandidaten al inzetbaar bij een bedrijf.  Het Radius College verzorgt de MBO opleiding Chauffeur Goederenvervoer, Blom Verkeersschool verzorgt de praktijkopleiding.

Het traject bestaat uit een MBO niveau 2 opleiding inclusief het vrachtautorijbewijs en nascholing code 95. ‘De kandidaten zijn na het behalen van hun basiskwalificatie voor minimaal 10 jaar inzetbaar.’

De tweede en laatste informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 15 juni van 19.00-21.00 uur bij het Radius College aan de Terheijdenseweg 350 in Breda.

Meer informatie is te vinden op www.viaquales.nl of via tel. 088-0184300. Aanmelden kan via: [email protected]